nieuws

Kabinet overweegt steun aan noodlijdende retailers

Geen categorie

Warenhuisketen V&D, het beursgenoteerde retailconcern Macintosh en drogisterijketen DA kunnen een beroep doen op garantieregelingen van de overheid. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken laten weten aan diverse media.

Kabinet overweegt steun aan noodlijdende retailers

De winkelbedrijven moeten dan wel aan strenge criteria voldoen. Het ministerie heeft ‘(garantie)instrumenten’ voor de financiering van toekomstige V&D-activiteiten. Ook kan het ministerie helpen met schadebeperking. Economische Zaken zegt, zonder details te geven, V&D bij de redding begin dit jaar ook al geholpen te hebben.

Reden voor deze ongebruikelijke stap is dat met de mogelijke faillissementen 15.000 banen zijn gemoeid. Eerder heeft deze garantie via EZ succesvol gewerkt bij NedCar. Het ministerie benadrukt dat het niet om financiële steun gaat. In dat geval zou Nederland door de Europese Commissie kunnen worden beschuldigd van ontoelaatbare staatssteun aan marktpartijen.

Reageer op dit artikel