nieuws

‘In Nederland plaats voor warenhuis in middensegment’

Geen categorie

Verhuurders zijn teleurgesteld dat Sun Capital zijn handen van V&D heeft afgetrokken. Het dieptepunt van de crisis is voorbij, terwijl er genoeg plaats is voor een vernieuwd V&D.

‘In Nederland plaats voor warenhuis in middensegment’

Dat zegt Jeroen Lokerse, ceo van Cushman & Wakefield Nederland en eerder bemiddelaar tussen verhuurders en V&D. Naar aanleiding van het aanvragen van surseance van betaling door V&D laat hij het volgende weten:

‘Vanuit onze passie voor vastgoed, en meer in het bijzonder voor retail, hebben wij ons begin dit jaar het belang van V&D voor het Nederlandse winkellandschap aangetrokken. Dat was voor ons de drijfveer om het overleg te starten met de verhuurders van V&D-warenhuizen om gezamenlijk na te denken over hoe zij zouden kunnen bijdragen aan oplossingen. Onze focus was gericht op het winnen van vertrouwen, tijd en kapitaal. Dit heeft geleid tot hersteld vertrouwen tussen verhuurders van V&D-warenhuizen en V&D en halverwege dit jaar tot optimalisatie van de huurovereenkomsten met praktisch alle verhuurders. Zij hebben zich ingespannen om tot oplossingen te komen.’

Naar blijkt heeft de aandeelhouder en financier van V&D er oor gekozen het bedrijf niet de tijd te geven die nodig is om de strategische heroriëntatie van V&D door te voeren en het warenhuis weer rendabel te maken. Wij hopen dat de bewindvoerders er alles aan zullen doen om dit iconische warenhuis te behouden. V&D is een belangrijke retailer voor het Nederlandse winkellandschap en trekt nog altijd veel footfall wat belangrijk is voor omliggende winkels in de steden.’

 ‘Tegelijkertijd moet worden gezegd dat we het dieptepunt van de crisis achter de rug hebben én wij zien dat Nederland steeds beter gepositioneerd is bij internationale retailers die in Europa willen expanderen. Ook is het ondernemerschap en de creativiteit van lokale retailers in Nederland groot en in veel steden al heel succesvol. Daarnaast zijn en blijven wij er van overtuigd dat er plaats is voor een warenhuis in het middensegment van het Nederlandse winkellandschap.’

 

Reageer op dit artikel