nieuws

Huurkorting V&D nog bij notaris

Geen categorie

De met de vastgoedeigenaren in februari overeengekomen huurkorting van zo’n 23 miljoen euro staat nog steeds op een derdenrekening en gaat voorlopig niet naar V&D.

Dat zegt Jesse Zijlma, advocaat van IEF Capital, tegen De Volkskrant. Tegenover Vastgoedmarkt stelde V&D eerder nog deze huurkorting in het najaar al te hebben ontvangen. V&D en de verhuurders waren ten tijde van dit schrijven op Kerstavond niet meer voor commentaar bereikbaar. In de vaststellingsovereenkomst tussen V&D en de verhuurders staat dat de huurkorting komt te vervallen als V&D failliet gaat. IEF Capital is de grootste verhuurder met twaalf V&D-warenhuizen in onder meer Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. V&D betaalt landelijk naar schatting 80 miljoen euro huur per jaar.

Het mogelijke faillissement van V&D en daarmee het vooruitzicht op leegstaand vastgoed gaf in februari voor de meeste verhuurders de doorslag, stelt Zijlma. ‘We hebben die deal natuurlijk niet gesloten omdat we wilden dat V&D failliet zou gaan. Iedereen heeft zich ingezet met tijd, moeite en geld.’ Dat Sun Capital plots de bankgarantie introk, zag IEF Capital niet aankomen. ‘Iedereen maakt zich zorgen. Met de kerst gaan we heel hard nadenken hoe we met deze situatie om moeten gaan. Het heeft in ieder geval niet aan de verhuurders gelegen.’

Reageer op dit artikel