nieuws

Holland Immo verkoopt Duitse winkels voor 132 miljoen

Geen categorie

Fondsaanbieder Holland Immo Group heeft de winkelportefeuilles van zes van zijn Duitse winkelfondsen verkocht aan UBS Duitsland. De koopsom bedroeg ruim 132 miljoen euro.

Holland Immo verkoopt Duitse winkels voor 132 miljoen

UBS Duitsland heeft de portefeuille als seperate account verworven voor een Duits pensioenfonds. Voor UBS laat het gekochte vastgoed een interessante portefeuillepremie zien voor het grote volume en de goede kwaliteit van de winkelportefeuille.

De zes Duitse winkelfondsen hebben in de periode 2010-2012 samen twintig binnenstedelijke winkelcentra voor dagelijkse boodschappen (Fachmarkt-segment) verworven van drie verschillende Duitse ontwikkelaars. Deze Fachmarktcentra liggen verspreid over verschillende West-Duitse deelstaten en Berlijn.

Holland Immo Group blijft actief in het Duitse Fachmarkt-segment met acht Duitse winkelfondsen en biedt in dit segment inmiddels assetmanagement diensten aan voor institutionele beleggers. Holland Immo Group heeft sinds 2001 32 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van 850 miljoen euro, waarvan ruim 300 miljoen euro in Duitse winkelfondsen.

Na de succesvolle afwikkeling van de eerste Nederlandse fondsen in 2006-2007 en de verkoop in 2015 van zes Duitse winkelfondsen heeft Holland Immo Group 610 miljoen euro onder beheer. De portefeuille Duitse Fachmarktcentra onder beheer bedraagt na de verkoop in 2015 nog ongeveer 180 miljoen euro.

Vanaf 2012 is, in samenwerking met Reyersen van Buuren, voor 60 miljoen euro aan parkeergaragefondsen opgezet en geplaatst. De focus voor 2016 ligt op Duitse winkelfondsen, parkeergaragefondsen en, als nieuwe asset class, op zorgvastgoed.

Reageer op dit artikel