nieuws

Helft bouwers verwacht omzetgroei

Geen categorie

53 procent van de bouwbedrijven verwacht in 2015 een omzetgroei. Liefst 17 procent spreekt over een omzetstijging van meer dan 10 procent.

Helft bouwers verwacht omzetgroei

De uitzendbureaus Technicum en Unique publiceren deze gegevens in de MKB Marktmonitor, een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Motivaction. Voor deze zevende editie zijn 2.142 mkb’ers ondervraagd over duurzame inzetbaarheid en de bedrijfseconomische en personele ontwikkelingen van hun bedrijf. De verwachte groei in omzet wordt volgens 42 procent van bouwend Nederland gehaald uit kostenreductie. Een tweede oorzaak van de omzetstijging wordt bereikt met een structurele verandering in de bedrijfsprocessen. Dat stelt 38 procent van de bouwbedrijven. Niet alleen kostenbesparingen en reorganisaties zorgen voor de omzetgroei, ook organische groei in de vorm van het aanboren van nieuwe markten gaat volgens 35 procent van de respondenten leiden tot meer omzet.

Reageer op dit artikel