nieuws

Geslaagd CoreNet Global Benelux Lagerhuisdebat

Geen categorie

CoreNet Global Benelux kan terugzien op een geslaagd Lagerhuisdebat.

Het jaarlijkse evenement van deze netwerkorganisatie van vastgoedprofessionals vond dit keer plaats in het hoofdkantoor van Aegon te Den Haag, waar in twee debatrondes gediscussieerd werd over het thema ‘De kracht van mensgerichte omgevingen’.

Onder humoristische leiding van Joep Stassen leerden de vastgoedprofessionals tijdens een masterclass debatteren hoe je je debat tot een succes kunt maken en daarvan werd tijdens de sessie gretig gebruik gemaakt. Het begrip ‘raadselvormen’ werd hierbij nieuw leven ingeblazen en er werd kennisgemaakt met de retorische kracht van de ‘drietrapsraket’. Frederik van Steenbergen van adviesbureau YNNO modereerde het House of Commons-debat, waarin voor- en tegenstanders van een stelling elkaar aan de hand van stevige argumenten en overtuigingskracht naar de overkant probeerden te halen.

Onder leiding van twee gedreven debatleiders en een deskundige jury werd gedebatteerd over vier stellingen: een werkomgeving kan mensen gezonder maken; een mooie werkomgeving is niet meer dan compensatie voor saai werk; keuzevrijheid over de tijd, plaats en manier van werken maakt ongelukkig; en een mensgerichte omgeving is per definitie een omgeving gebaseerd op de natuur.

Reageer op dit artikel