nieuws

Deloitte komt met handboek daeb/niet-daeb

Geen categorie

Adviesbureau Deloitte maakte samen met tien woningcorporaties het Handboek daeb/niet-daeb.

Dat meldt de website van Aedes, de brancheorganisatie van de woningcorporaties. Het handboek biedt corporaties inhoudelijke en praktische handvatten bij het toepassen van de nieuwe Woningwet en het Besluit Toegelaten Instellingen Volkshuisvesting (BTIV), vooral wat betreft de administratieve of juridische scheiding van de corporatie in een daeb en een niet-daeb-tak.

Veel corporaties kijken nu anders aan dan eerder tegen de scheiding, constateerde Deloitte bij het opstellen van het handboek. Waar corporaties in 2014 nog vaak onmiddellijk voor een administratieve scheiding kozen, werken corporaties in 2015 vaker ook het alternatief uit van een juridische scheiding. Hier liggen volgens het adviesbureau strategische overwegingen achter: met een juridische scheiding zouden sommige activiteiten makkelijker in te passen zijn dan met een administratieve.

Reageer op dit artikel