nieuws

Beste kwartaal ooit voor Patrizia

Geen categorie

De Duitse beursgenoteerde vastgoedonderneming Patrizia Immobilien heeft het beste kwartaal gedraaid in haar bestaan. Het operationeel resultaat voor heel 2015 zal tenminste uitkomen op 145 miljoen euro.

Beste kwartaal ooit voor Patrizia

Vorig jaar was dat 50 miljoen. Over het derde kwartaal bedraagt het operationeel resultaat 98,5 miljoen euro, tegen 4,9 miljoen in de overeenkomstige periode in 2014. Dat is overigens vooral te danken aan de verkoop van de Südewo Group.

Patrizia is buitengewoon actief aan het acquisitiefront in binnen- en buitenland. Gedurende de eerste negen maanden van dit jaar werd  voor 5,2 miljard euro aan vastgoed gekocht. Ook in ons land doet Patrizia van zich spreken. Eind vorige maand kocht de Duitse firma voor 340 miljoen euro een vastgoedportefeuille met 145 winkel-, woning- en kantoorobjecten in Nederland. Het leeuwendeel bestaat uit winkelvastgoed. Vorig jaar kocht Patrizia al de Vestia-portefeuille met 5.500 woningen, met 577 miljoen euro de grootste verkoop van een woningcorporatie ooit. Onlangs sloot de vermogensbeheerder een overeenkomst met Heijmans en Den Haag om 600 woningen te ontwikkelen. In Den Haag zal Patrizia maximaal 200 woningen per jaar realiseren en in belegging nemen.

Uit het kwartaalbericht van het fonds blijkt ook dat Nederland de uitvalsbasis wordt voor een nieuw team van logistieke vastgoedspecialisten. Het team richt zich op investeringsmogelijkheden in heel Europa. ‘Door de snel groeiende e-commercemarkt wordt logistiek vastgoed steeds interessanter voor beleggers, vandaar dat we onze dienstverlening uitbreiden’, aldus ceo Wolfgang Egger.

Reageer op dit artikel