nieuws

Begin bouw WDPort of Ghent

Geen categorie

Twee jaar nadat logistiek vastgoedonderneming WDP WDPort of Ghent aankondigde, is er aan het Kluizendok begonnen met de realisatie van een nieuwbouwproject van 20.000 m2 op maat van Distrilog Group.

Begin bouw WDPort of Ghent

Het ook in Amsterdam genoteerde Belgische vastgoedfonds heeft een concessie aan het nieuw aangelegde Kluizendok in Gent waar 180.000 m2 aan logistiek vastgoed kan worden gebouwd. De containerterminal is vlakbij maar de site zelf ligt buiten de perimeter voor havenarbeid.

De WDPort of Ghent-locatie is multimodaal: er liggen treinrails waardoor het mogelijk is via het spoor een opslagplaats rechtstreeks te beleveren – ideaal voor containertransport. WDPort of Ghent ligt verder vlak aan de afrit van de R4 rond Gent. Gent-Zeehaven sluit aan op het binnenscheepvaartnet richting het achterland.

Gent-Zeehaven is de derde grootste zeehaven van België. Hij staat in verbinding met de zee via het kanaal van Gent naar Terneuzen en geeft toegang aan zeeschepen met tot 12,5 m diepgang (Panamax). Voor 2021 voorziet de haven uitbreiding naar Post-Panamax dankzij een nieuw sluizencomplex in Terneuzen.

Reageer op dit artikel