nieuws

Woningen vluchtelingen in omgebouwde kantoren

Geen categorie

Het kabinet laat 3.500 extra woningen bouwen voor vluchtelingen met een verblijfstatus. Het gaat om woningen in omgebouwde kantoren en nieuwe prefab-woningen.

Woningen vluchtelingen in omgebouwde kantoren

Dat heeft het actualiteitenprogramma Nieuwsuur bevestigd gekregen van Haagse bronnen. De bouw van de 3.500 woningen is onderdeel van een akkoord tussen het kabinet, provincies en de gemeenten dat binnenkort gesloten wordt. De opvang van vluchtelingen verloopt zeer moeizaam, omdat 16.000 statushouders die recht hebben op een eigen huis nog steeds in asielzoekerscentra verblijven.

Per woning zullen gemiddeld vier vluchtelingen worden gehuisvest. Het kabinet denkt erover na om gemeenten die meewerken te belonen en gemeenten die niet meewerken te beboeten, aldus Nieuwsuur. In oktober werd al bekend dat het Rijk en de gemeenten het komende half jaar 10.000 vluchtelingen met een verblijfsstatus van asielzoekerscentra overplaatsen naar gemeenten.

Reageer op dit artikel