nieuws

Union rondt verkoop Aqua-portfolio grotendeels af

Geen categorie

Union Investment Real Estate heeft de verkoop van de pan-Europese kantorenportefeuille Aqua voor een groot deel afgerond. Koper Amundi Immobilier heeft elf kantoren geleverd gekregen, waaronder Las Palmas in Rotterdam.

Union rondt verkoop Aqua-portfolio grotendeels af

Begin augustus maakte de Duitse vermogensbeheerder bekend de Aqua-portefeuille voor ongeveer 1 miljard euro te hebben verkocht aan Amundi, een Franse vermogensbeheerder. De portefeuille bestaat uit zeventien kantoren in zes Europese landen met een gezamenlijke oppervlakte van 278.000 m2. Van de portefeuille is 75 procent gelegen in het Verenigd Koninkrijk (Londen, Glasgow, Cardiff), Frankrijk (Parijs) en Duitsland (Ismaning, Ratingen en Frankfurt).

Elf kantoren zijn nu overgedragen aan Amundi, goed voor een totaal verhuurbaar oppervlak van 190.000 m2. Daaronder bevindt zich het enige Nederlandse kantoor uit de Aqua-portefeuille, Las Palmas in Rotterdam. Dit kantoor van 22.000 m2 kocht Union Investment in 2008 van ontwikkelaar OVG. De laatste tranche van zes kantoren wordt in het eerste kwartaal van 2016 overgedragen.

Reageer op dit artikel