nieuws

‘Terroristen wilden aanslag plegen op La Défense’

Geen categorie

De terreurverdachten tegen wie de Franse politie woensdagochtend vroeg in actie kwam, wilden woensdag een aanslag plegen in het Parijse zakendistrict La Défense. Dit meldt het persbureau Reuters.

La Défense is de belangrijkste zakenwijk van Parijs en in continentaal Europa. Het Frans-Nederlandse Unibail-Rodamco heeft er grote bezittingen. Veel van de hoogste en modernste gebouwen van de stad bevinden zich in deze zakenwijk. De wijk is net buiten het centrum van de stad Parijs gelegen, aan het einde van de zogenaamde Triomfweg.

In Saint-Denis, een noordelijke voorstad van Parijs, is woensdagochtend een politieoperatie geweest. Er zijn zeker twee doden gevallen en vijf agenten zijn lichtgewond geraakt. Zeven mensen zijn gearresteerd. De twee doden zijn terroristen. Bronnen dicht bij het onderzoek benadrukten tegen de Belgische kranten De Morgen en De Standaard dat het doelwit van de politieoperatie. Abdelhamid Abaaoud, de vermoedelijke opdrachtgever is van de aanslagen van 13 november in Parijs. Of hij zich in het door de politie bestormde gebouw bij het Stade de France bevond, is niet zeker.

Reageer op dit artikel