nieuws

Plus in Blerick mooiste supermarkt van Nederland

Geen categorie

De Plus in Blerick is verkozen tot ‘mooiste supermarkt van Nederland’. De winnaar werd bekendgemaakt op het Supermarktvastgoedcongres dat op 17 november werd gehouden in Houten.

Plus in Blerick mooiste supermarkt van Nederland

De locatie van de supermarkt heeft zich dankzij de herontwikkeling ontwikkeld tot kloppend hart van de wijk. De manier waarop de ondernemer zich heeft ingezet om te komen van een kleine buurtsuper tot een volwaardige moderne supermarkt is lovenswaardig en getuigt van lef. De jury was bijzonder goed te spreken over de aandacht die er is getoond voor de combinatie van functionaliteit van de supermarktlocatie en architectuur. Het pand is in positieve zin sterk aanwezig, mede dankzij een duidelijke en uitnodigende entree. Duidelijk zichtbaar is dat veel zorg is besteed aan de integratie met de omgeving; zo is veel aandacht besteed aan groenelementen in het gevelbeeld om de relatie met de groene omgeving te accentueren.

De jury heeft veel waardering voor de ondernemersgeest van de supermarktondernemer, het stedenbouwkundig ontwerp en de maatschappelijke betrokkenheid. Dankzij deze ontwikkeling is de leefbaarheid van de buurt sterk verbeterd. 

De jury bestond uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning, voorzitter), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed), Brigit Gerritse (NRW) en Brian Scott (onafhankelijk architect). 

Reageer op dit artikel