nieuws

Metric en Hutton verkopen TVHG

Geen categorie

Metric Capital Partners en Hutton Collins Partners hebben TVHG Budget Hotel Group verkocht aan een consortium van internationale financiers.

De transactie omvat de exploitatie van elf hotels met in totaal 1.906 kamers, maar niet het vastgoed. Het gaat om acht vestigingen van Holiday Inn Express, twee van Hampton by Hilton en één Holiday Inn. Alle hotels liggen in en rond Amsterdam en in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Arnhem. De prijs is niet bekendgemaakt. Voor THVG-oprichter Bart van de Kamp betekent deze transactie dat hij zijn lease-/franchiseformule verder kan uitbreiden in Europa met zijn Borealis Hotel Group.

Alle hotels zijn het resultaat van transformatie. In totaal verdween zo 65.000 m2 kantoor van de markt. ‘Met deze deal is voor ons de cirkel rond’, zegt Dirk Bakker, hoofd Emea Hotels bij Colliers. ‘We hebben de afgelopen vijf jaar Bart van de Kamp en zijn team geadviseerd in de onderhandelingen om kantoren te transformeren naar hotels. In 2012 begeleidden wij TVHG in het financieren van de groeistrategie en met deze internationale exit is de cirkel rond. We zijn erg verheugd met dit prachtige resultaat voor alle betrokken partijen.’ Mark Finney, head of Colliers International Hotels & Resorts Consulting: ‘Deze landmarkdeal bewijst dat er een markt is voor een exit van huurcontracten.’

Colliers International Hotels, CMS advocaten, Deloitte en BarentsKrans advocaten sttonden Metric Capital Partners en Hutton Collins Partners in deze transactie bij.

Reageer op dit artikel