nieuws

Marriott biedt 12 miljard voor Starwood

Geen categorie

Marriott International heeft een bod van 12,2 miljard dollar gedaan op Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Met de fusie zou het grootste hotelbedrijf ter wereld ontstaan.

Marriott biedt 12 miljard voor Starwood

Dat meldt de Wall Street Journal. Marriott steekt zijn kleinere branchegenoot Hyatt hiermee de loef af; Hyatt zou ook belangstelling voor Starwood hebben getoond, net als een aantal Chinese partijen. Eind oktober meldde de Amerikaanse zakenkrant dat Hyatt van plan was een bod op de keten te doen. Starwood heeft 1.270 hotels met 350.000 kamers in honderd landen. Als de aandeelhouders van Starwood het bod van Mariott accepteren, ontstaat het grootste hotelbedrijf ter wereld met 1,1 miljoen kamers in ruim 5.500 hotels in meer dan honderd landen.

Volgens Marriott zorgt de fusie al in het tweede jaar voor 200 miljoen dollar per jaar aan schaalvoordelen. Bovendien kunnen de Starwood-formules sneller groeien als onderdeel van het veel grotere fusiebedrijf. Starwood is in Nederland eigenaar van Hotel Des Indes in Den Haag, het Sheraton op Schiphol, Hotel Pulitzer in Amsterdam en het net opgeleverde W-hotel in Amsterdam. Ook luxehotelformules als Westin en Le Méridien horen tot de Starwood-groep. Marriott, ook eigenaar van luxeformule Ritz-Carlton, heeft in Nederland onder meer hotels in Amsterdam, Rotterdam, Noordwijk en Hoofddorp.

Reageer op dit artikel