nieuws

‘Laurentius-directeur streek 10 miljoen smeergeld op’

Geen categorie

Walter Vermeulen incasseerde als directeur van Laurentius 10 miljoen euro smeergeld. Dat stelde het Openbaar Ministerie dinsdag tijdens de regiezitting tegen Vermeulen en een medeverdachte, meldt het Financieele Dagblad.

‘Laurentius-directeur streek 10 miljoen smeergeld op’

De directeur zou 10.038.637 euro hebben onttrokken aan vastgoedprojecten van de sociale huisvester. In een toelichting raamt een van de officieren van justitie het totale wederrechtelijk verkregen voordeel op 4,4 miljoen euro. Het is op dit moment onduidelijk hoe dat bedrag zich verhoudt tot de 10 miljoen euro uit de tenlastelegging, aldus het FD. Duidelijk zou wel zijn dat het omkoopbedrag voor Vermeulen een veelvoud bedraagt van de bedragen die tot nu toe de ronde deden.

Vermeulen werd in mei 2012 aangehouden, samen met vier andere verdachten van fraude bij Laurentius. Medeverdachte vastgoedondernemer en ex-schooldirecteur Pierre P. is begin dit jaar overleden. Het OM merkt een vennootschap van P. wel nog als verdachte aan. De verdenkingen tegen andere verdachten zijn geseponeerd of geschikt, waardoor Vermeulen nu alleen met architect Wim S. en aan hen gelieerde vennootschappen voor de rechtbank staat.

Reageer op dit artikel