nieuws

KPMG: Europese investeringen stijgen 37 procent

Geen categorie

De investeringen in Europees vastgoed zijn in de eerste helft van 2015 met 37 procent op jaarbasis gestegen naar 135 miljard euro. Dat meldt de vastgoedpraktijk van KPMG op basis van haar jaarlijkse onderzoek.

KPMG: Europese investeringen stijgen 37 procent

Vooral internationale investeerders zijn verantwoordelijk voor de groei. Voor het eerst sinds 2007 komt meer dan de helft van de beleggingen van buiten Europa. Met een aandeel van 37 procent waren vooral kantoorgebouwen in de eerste zes maanden van dit jaar populair bij investeerders, gevolgd door winkelpanden met 26 procent. Woningen waren goed voor een aandeel van 16 procent. Toch zitten de investeringen in woonhuizen flink in de lift: vergeleken met vorig jaar namen de investeringen in woningen met 103 procent toe.

In Europa blijft het Verenigd Koninkrijk veruit de belangrijkste markt voor vastgoedinvesteringen met een totaal van 48 miljard in de eerste zes maanden, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarvan kwam 28 miljard euro ofwel 60 procent euro terecht in de regio groot-Londen, bijna evenveel als in heel Duitsland (29 miljard euro). ‘De belangrijkste redenen voor investeerders om voor Londen te kiezen zijn de positieve vooruitzichten op groeiende huuropbrengsten en de politieke onzekerheid binnen de eurozone’, aldus Sander Grunewald van KPMG. ‘Toch realiseren steeds meer investeerders zich ook dat aan een verdere waardegroei van vastgoed in Londen mogelijk een eind te komt.’

Reageer op dit artikel