nieuws

IVBN brengt geactualiseerde Vastgoedwijzer uit

Geen categorie

IVBN brengt een geactualiseerde Vastgoedwijzer uit, nu als onderdeel van de website en dus niet gedrukt of als pdf. De Vastgoedwijzer geeft een insidersvisie op institutioneel beleggen in vastgoed.

De nieuwe aanpak maakt het volgens de institutionele beleggersorganisatie de lezer mogelijk ‘vlot naar interessante paragrafen te gaan en tevens om makkelijk te zoeken op trefwoorden’.

De Vastgoedwijzer werd in 2005 voor het eerst uitgegeven, ter gelegenheid van het toen tienjarig bestaan van IVBN. De publicatie werd in het jubileumjaar 2010 geactualiseerd, evenals dus in het huidige jubileumjaar, waarin IVBN twintig jaar bestaat.

Het eerste hoofdstuk van de Vastgoedwijzer beschrijft onder meer de geschiedenis, de omvang en structuur van de Nederlandse vastgoedmarkt, de samenstelling en de rendementen van institutionele vastgoedportefeuilles, risicomanagement en beheersing van frauderisico’s. Hoofdstuk 2 geeft aan de hand van tal van grafieken een goed beeld van vastgoed als beleggingscategorie, de karakteristieken, de historische rendementreeksen, de rol van vastgoed in de ALM-studies, waardering en benchmarking. Hoofdstuk 3 gaat over de verschillende beleggingsstrategieën. In hoofdstuk 4 worden de beleggingsvormen geschetst (direct, indirect, beursgenoteerd of niet-beursgenoteerd), en hoofdstuk 5 biedt inzicht in de omgeving, de actoren en een aantal relevante ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel