nieuws

ING verkoopt Spaans winkelcentrum

Geen categorie

ING heeft recent winkelcentrum Moraleja Green in Madrid verkocht aan het Amerikaanse vastgoedbedrijf Kendy Wilson.

ING verkoopt Spaans winkelcentrum

ING heeft de berichtgeving van de Spaanse financiële website Expansion hierover tegenover Vastgoedmarkt bevestigd. Over de ermee gemoeide bedragen en de naam van de verkoper, van wie ING het centrum een jaar geleden verworven zou hebben, wilde een woordvoerster van de bank echter geen mededelingen doen. Volgens Expansion heeft ING een bedrag gekregen van tussen de 70 miljoen en 75 miljoen euro. Het winkelcentrum dateert uit 1995.

Volgens Expansion verwierf ING het 76.763 m2 grote winkelcentrum voor 68 miljoen euro in november 2014 van CBRE Global Investors. De ING-woordvoerster omschrijft de aankoop van destijds als ‘niet-strategisch’. ‘Dit gebeurt wel vaker als we panden in onderpand hebben gekregen.’ Enige maanden eerder in 2014 zou ING volgens Expansion ook winkelcentrum Boulevard in de stad Vitoria voor 150 miljoen euro hebben gekocht van CBRE Global Investors.

Ooit was ING een van de grootste vastgoedvermogensbeheerders ter wereld, maar die activiteit is een aantal jaren geleden voor het overgrote deel verkocht aan CBRE Global Investors.

Reageer op dit artikel