nieuws

‘Help eindgebruiker zijn beleving vorm te geven’

Geen categorie

Innoverende vastgoedondernemers zijn diegenen die de gebruiker helpen zijn persoonlijke beleving vorm te geven.

Dat betoogde Toni Sfirtsis, hoogleraar strategie-executie, 17 november tijdens de Vastgoedlezing 2015 van de Amsterdam School of Real Estate. Juist nu de economie aantrekt, moet de sector de eigen businessovertuigingen ter discussie te stellen. Gebruikers verleggen hun focus; bij veel klanten van de vastgoedsector gaat het niet meer om het product en niet meer om de diensten eromheen, maar om de beleving.

‘Uiteindelijk gaat het erom wie straks in staat is om alle goederen, informatie, diensten, expertise, et cetera op een dusdanige wijze bij elkaar te brengen dat de eindgebruiker zijn eigen unieke beleving kan creëren. (…)  De keuze is aan u. Een ding is zeker duidelijk – we moeten accepteren dat het oude businessparadigma niet meer van deze tijd is. Disruptie is een feit. U kunt nu nog de keuze maken: vooroplopen, meelopen of achterlopen.’

Sfirtsis is associate partner van BRIL (Business Innovation Architects), professor strategie-executie aan de Universiteit van Antwerpen en docent strategie & innovatie aan de Amsterdam School of Real Estate.

Reageer op dit artikel