nieuws

Geneba koopt voor 150 miljoen Duits vastgoed

Geen categorie

Geneba Properties heeft voor ruim 150 miljoen euro bijna 200.000 m2 aan logistiek vastgoed in Duitsland gekocht.

Geneba koopt voor 150 miljoen Duits vastgoed

Geneba heeft in september en oktober drie strategisch in Duitsland gelegen vastgoedobjecten aangekocht. Ze liggen in Ulm (een logistiek pand met 24.525 m2 verhuurbaar oppervlak), Mülheim (een multifunctioneel businesspark met meerdere huurders en 122.423 m2 verhuurbaar oppervlak) en Gottmadingen (een licht industrieel pand met 48.750 m2 verhuurbaar oppervlak).

In totaal is het verhuurbaar oppervlak ruim 195.000 m2; de acquisities zijn volledig verhuurd. Met deze investeringen heeft Geneba logistiek vastgoed en bedrijfsruimte met langdurige huurcontracten met internationale huurders als Siemens, Coop en Constellium aan de portefeuille toegevoegd. De gewogen gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt 10 jaar. Eind 2014 kocht Geneba al voor 51 miljoen euro 60.000 m2 bedrijfsruimte in Duitsland.

Geneba is nu eigenaar en beheerder van een vastgoedportefeuille met een waarde van 680 miljoen euro. De laatste drie vastgoedobjecten zijn gekocht tegen een aantrekkelijk rendement op het eigen vermogen van meer dan 10 procent, ruim boven de financieringskosten. De hypotheken werden verstrekt door Hypovereinsbank (Ulm), Pfandbriefbank (Mülheim), en Helaba (Gottmadingen).

Wulf Meinel, ceo van Geneba, zegt zich te focussen op logistiek vastgoed en bedrijfsruimte in Duitsland en Nederland. ‘We zijn van mening dat de onderliggende economische fundamenten in Duitsland en – nog belangrijker – de onderliggende business en toekomst van huurders zoals Siemens, Coop en Constellium, gedegen en stabiel zijn. Onze nieuwe vastgoedobjecten zijn van uitzonderlijke kwaliteit en verbeteren onmiddellijk de diversiteit van ons huurdersbestand en onze portefeuille.’

Reageer op dit artikel