nieuws

Een op drie winkelt in buitenlandse webwinkel

Geen categorie

Ruim een op de drie Nederlandse consumenten koopt producten bij buitenlandse online winkels. Dat concludeert betaalleverancier PayPal op basis van eigen onderzoek, schrijft persbureau ANP.

Het onderzoek is verricht onder 800 Nederlandse consumenten. Duitse e-commerce-bedrijven zijn het meest in trek, gevolgd door Amerikaanse, Britse en Chinese webwinkels. Voornaamste reden om online te shoppen bij niet-Nederlandse webwinkels vormen de lagere prijzen. Hoeveel Nederlanders via deze sites besteden, heeft PayPal niet onderzocht.

Ook het aanbod speelt een rol. Wanneer een Nederlandse webshop een bepaald product niet aanbiedt zoeken de shoppers dat elders. De consumenten die (nog) geen aankopen bij buitenlandse e-tailers doen noemen zorgen over de levering en de hoge verzendkosten als redenen.

Reageer op dit artikel