nieuws

CBRE GI: Sterke toename consumentenvertrouwen

Geen categorie

CBRE Global Investors signaleert een sterke toename van het consumentenvertrouwen en groeiende winkelomzetten in elf van de dertien retailmarkten in continentaal Europa waar het bedrijf belegd is.

Dat maakte de vastgoedvermogensbeheerder bekend tijdens de eerste dag van de driedaagse winkelvastgoedbeurs Mapic in Cannes. Met een winkelvastgoedportefeuille ter waarde van 14,1 miljard euro onder management is CBRE GI een van de grootste spelers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De retailportefeuille in EMEA omvat 679 objecten, waaronder 72 winkelcentra, met 6.800 huurders in vijftien verschillende landen.

CBRE GI rapporteert vooral een sterke groei van de winkelomzetten van de huurders in Nederland, Spanje, Portugal, Polen en Tsjechië. Volgens Florencio Beccar, hoofd Retail van CBRE GI, is de gunstige gang van zaken in de Europese retailmarkt vooral te danken aan dalende prijzen en hogere lonen.

De toename is vooral opvallend in de segmenten die niet gerelateerd zijn aan de dagelijkse levensbehoefte zoals huishoudelijke apparatuur, cosmetica,  restaurants, bioscoopbezoek en andere vormen van vermaak.

Dit jaar heeft CBRE GI tot dusverre 181.000 m2 winkelruimte verhuurd.

Reageer op dit artikel