nieuws

Britten azen op Italiaanse woningen

Geen categorie

In de eerste negen maanden van 2016 hebben 47 procent meer Britten interesse getoond voor een woning in Italië dan een jaar geleden, volgens OPP.Today.

Britten azen op Italiaanse woningen

Het aantal Amerikanen met belangstelling voor een huis in Italië steeg met 27 procent. Deze percentages betreffen informatieverzoeken (geen transacties) zoals verzameld voor makelaar Gate-Away. Britten waren verantwoordelijk voor 16,2 procent van alle informatieverzoeken, Amerikanen voor 14 procent en Duitsers voor 9,54 procent. Toscane is de populairste streek, goed voor 16,8 procent van alle verzoeken. De gemiddelde waarde van de woning waarnaar wordt gezocht is 301.000 euro; 38,4 procent van de gezochte panden kost minder dan 100.000 euro, 6,2 procent heeft een waarde tussen 500.000 en 1.000.000 euro. Bijna vier op de vijf zoekopdrachten betreffen woningen op de begane grond, de rest appartementen.

Reageer op dit artikel