nieuws

Blackstone koopt logistieke portefeuille Immofinanz

Geen categorie

Het Oostenrijkse Immofinanz Group heeft zijn gehele logistieke portefeuille verkocht aan Blackstone, meldt Thomas Daily. De prijs is 536 miljoen euro minus de constructiekosten van drie nieuwbouwprojecten.

Blackstone koopt logistieke portefeuille Immofinanz

Het verkoopcontract telt 36 locaties, met een verhuurbare oppervlakte van 1 miljoen vierkante meter. Blackstone koopt ook drie projecten die nog in ontwikkeling zijn met een totaaloppervlakte van 65.000 m2. Een daarvan is in Hamburg, twee in Roemenië. Tot de overname medio 2015 door Shurgard was Immofinanz eigenaar van het Nederlandse self-storagebedrijf City Box. Blackstone gaat de aanwinsten opnemen in Logicor, zijn Europese logistieke platform.

Reageer op dit artikel