nieuws

Bijna 90.000 buitenlandse studenten in Nederland

Geen categorie

In 2014 studeerden bijna 90.000 buitenlandse studenten aan een Nederlandse hogeschool of universiteit. Dat is een recordaantal.

Dat blijkt uit een overzicht van EP-Nuffic. Aan Universiteit Maastricht volgden vorig jaar 7.770 buitenlanders een studie, meer dan de helft van het totaal aantal studenten aan de universiteit. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerden er 3.132. De meeste buitenlandse studenten komen uit Duitsland (24.000), gevolgd door China (6.600) en België (3.000 studenten).

Nederland is en blijft volgens EP-Nuffic bij buitenlanders in trek vanwege de vele Engelstalige vakken, het niveau van de universiteiten, de open economie en de goede beheersing van de Engelse taal door Nederlanders. De cijfers zijn koren op de molen van beleggers in studentenhuisvesting. Steeds meer partijen begeven zich op deze lucratieve markt. Niet alleen buitenlandse maar ook Nederlandse studenten kiezen vaker voor nieuwbouw op een campus met veel voorzieningen.

Reageer op dit artikel