nieuws

Wat is het lelijkste gebouw van Nederland?

Geen categorie

Martjan Kuit, redacteur van Cobouw, schreef twee weken een blog over het lelijkste gebouw van Nederland. Hij vroeg om suggesties van volgers.

Wat is het lelijkste gebouw van Nederland?

Ruim 50 kantoren, gemeentehuizen, overkappingen en woningen werden voorgedragen. En één brug. Maar welke is de lelijkste? Kuit heeft zelf een voorselectie gemaakt. De criteria? De bouwwerken die door meer dan twee mensen genoemd zijn, plaatsten zich automatisch voor de finale. Alle gebouwen die voor 2010 zijn opgeleverd, vielen af aangezien in dat jaar NRC Handelsblad eenzelfde verkiezing organiseerde. De genomineerden zijn: De Rotterdam in Rotterdam, gemeentehuis Hardenberg, uitbreiding Museum de Fundatie in Zwolle, Paleis van Justitie in Amsterdam, stadhuis Almelo, Calypso in Rotterdam en het Van Kinsbergen College in Elburg. Stemmen kan tot maandag 2 november 2015.

Reageer op dit artikel