nieuws

Wat doen we met de Koepelgevangenis in Haarlem?

Geen categorie

Onder welke voorwaarden hebben bedrijven interesse om de koepelgevangenis in Haarlem te kopen en een nieuwe bestemming te geven?

Wat doen we met de Koepelgevangenis in Haarlem?

Dat is de vraag die het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Haarlem het bedrijfsleven stellen in een marktconsultatie. Op die manier kan de verkoop van de koepel aansluiten bij de belangstelling in de markt.

Op dit moment heeft het COA de gevangenis in gebruik voor de huisvesting van asielzoekers, maar dat is tijdelijk. Het blijft de bedoeling het complex op termijn te verkopen. Het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Haarlem zijn in overleg om vast te stellen wat een nieuwe eigenaar met het complex kan en mag doen.

Het gevangeniscomplex aan de Harmenjansweg in Haarlem is voor een deel een rijksmonument en omvat drie clusters: de koepel (8.000 m2, Huis van Bewaring ‘de Vest’ (4.000 m2) en de nieuwbouw (administratie- en arbeidsgebouwen, 8.000 m2). De strategische ligging ten opzichte van uitvalswegen en het centrum en het unieke ontwerp zorgen er voor dat het complex een zeer bijzondere en herkenbare positie inneemt in de stad Haarlem.

Op www.biedboek.nl staat een marktconsultatiedocument met daarin de vragen en de procedure. Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt ook de koepelgevangenissen in Arnhem en Breda.

Reageer op dit artikel