nieuws

Vonovia verleidt aandeelhouders DW met miljardenbod

Geen categorie

De grootste Duitse woningbelegger Vonovia wil Deutsche Wohnen voor 9 à 10 miljard euro overnemen. Deutsche Wohnen hoopt dat zijn aandeelhouders eind oktober de overname van LEG Immobilien goedkeuren.

Dat blijkt uit berichtgeving van Immobilien Zeitung op zijn website. Op 14 oktober kwam Vonovia onverwacht met een bod op het beursgenoteerde Deutsche Wohnen van 9 à 10 miljard euro. Het bod vertegenwoordigt een premie van ongeveer 10 procent op de beurskoers van 9 oktober. Hiermee wil Vonovia de fusie tussen Deutsche Wohnen (DW) en LEG voorkomen. DW bezit een portefeuille van 140.000 woningen en LEG heeft er ongeveer 110.000. Dit eventuele fusiebedrijf is met 250.000 woningen evenwel nog fors kleiner dan Vonovia, dat over een portfolio met 370.000 woningen beschikt.

Rolf Buch, ceo van Vonovia, stelt dat een overname van DW door Vonovia een hoger dividendpotentieel biedt dan de fusie tussen DW en LEG. ‘Bovendien bezit DW een woningportefeuille van hoogwaardige kwaliteit waarvan wij willen profiteren’, aldus Buch tegen Duitse media. Het lot van DW ligt in handen van zijn aandeelhouders. Op 28 oktober moeten de aandeelhouders van DW stemmen over de gewenste acquisitie van LEG Immobilien. DW heeft 4,6 miljard euro geboden op zijn kleinere branchegenoot. Vonovia doet het bod op DW alleen gestand als de DW-aandeelhouders tegen de overname van LEG stemmen, aldus het Duitse vastgoedmedium.

Reageer op dit artikel