nieuws

Vernieuwd Cobouw.nl toegankelijker

Geen categorie

Cobouw heeft zijn website vernieuwd. Verbetering van de toegankelijkheid was een van de belangrijkste uitgangspunten.

Vernieuwd Cobouw.nl toegankelijker

Alle artikelen op Cobouw.nl zijn op mobiele telefoons en tablets te lezen. Bovendien kunnen ook Android-gebruikers het dagblad voor de bouw voortaan digitaal lezen in een web-app.

De site is volledig ‘responsive’. Dat wil zeggen dat Cobouw.nl goed benaderbaar is vanuit alle mobiele applicaties. Met mobiele telefoon of tablet zijn artikelen met één klik gemakkelijk te lezen.

Hoe leuk en spectaculair het is om in de bouw te werken, laat Cobouw elke dag zien op de XL-foto. De Bouwfoto van de Dag heeft een prominente plaats op de nieuwe website. Op Cobouw.nl is sowieso meer ruimte voor beeld. Foto’s bij artikelen zijn groter en aantrekkelijker gepresenteerd. 

Elke dag stelt Cobouw één groot onderwerp in de bouw centraal in een themaverhaal, de ‘top story’. Het belangrijkste nieuws over dit onderwerp ontvangen abonnees ’s ochtends in hun mailbox. In de loop van de dag zien ze over dit onderwerp meer reacties en achtergronden op Cobouw.nl, en in de tweede nieuwsbrief van die dag.

Nieuw is dat de redactie op alle werkdagen een van de Bouwberichten belicht. In deze artikelen beschrijven ze achtergronden en bijzonderheden van telkens één project. Vanuit deze beschrijving kunnen lezers doorklikken naar het bewuste Bouwbericht, met contactgegevens van alle betrokken partijen.

Reageer op dit artikel