nieuws

Unitbouwers aan de slag voor vluchtelingen

Geen categorie

Om de stroom van tienduizenden vluchtelingen op te vangen, zijn de komende jaren nog veel tijdelijke accommodaties nodig. Dat is duidelijk merkbaar bij de makers en verhuurders van demontabele units.

Unitbouwers aan de slag voor vluchtelingen

Dat meldt Cobouw. Alle mogelijke opties houdt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) open om de constante stroom vluchtelingen op te vangen. Tot nu toe doen tijdelijke opties als tentenkampen, gymzalen, kantoorruimtes en andere leegstaande panden dienst als ad hoc-opvang. Maar vaak zijn dat geen plekken waar langere tijd mensen kunnen worden opgevangen. 

Het COA is daarom al druk bezig met het organiseren van nieuwe vluchtelingenbouw voor de middellange termijn, maar is verder weinig mededeelzaam over de locaties en grootte van die vraag. De organisatie heeft wel een raamcontract afgesloten met acht grotere partijen uit de unitbouw. Secretaris Edward van der Meijden van de VVVA deed een rondvraag bij de leden, en weet dat er nu ongeveer dertig unitbouwlocaties worden ontwikkeld of al zijn gerealiseerd. ‘De totale omvang hiervan bedraagt circa 120.000 vierkante meter. Dit betreft zowel huur als koop.’

Het betekent voor de modulaire bouw een flinke extra bouwopgaaf, en een sterk stijgende vraag naar units.

Reageer op dit artikel