nieuws

Palmer koopt elf winkellocaties in Polen

Geen categorie

Het Palmer Capital Emerging Europe Property Fund heeft onder voorbehoud van financiering voor 27,4 miljoen euro een Poolse winkelportefeuille gekocht.

Palmer koopt elf winkellocaties in Polen

De netto aankoopprijs bedraagt 27,4 miljoen euro en de initiële netto huurinkomsten bedragen 2,2 miljoen euro. Het vastgoedfonds verwerft hiermee een strategische positie in de grootste vastgoedmarkt van Centraal-Europa. De koop wordt naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2016.

 

De koop heeft tot gevolg dat in het Palmer Capital Emerging Europe Property Fund de netto huurinkomsten groeien met 64 procent naar 4,97 miljoen, in omvang groeit naar 83,4 miljoen euro en de bezettingsgraad stijgt van 80,6 naar 82,5 procent. De gemiddelde resterende looptijd van de huurcontracten stijgt van 2,6 jaar tot ruim 4 jaar. De geografische weging van het fonds wordt na de acquisitie 33 procent Polen, 47 procent Slowakije en 19 procent Tsjechië.

In Nederland beheert Palmer Capital ongeveer 140 miljoen euro aan vermogen voor particuliere beleggers via zeven fondsen in onroerend goed en risicodragend vermogen. Het Palmer Capital Emerging Europe Property Fund is het grootste fonds van Palmer Capital in Nederland.

Reageer op dit artikel