nieuws

OVG wil leidende positie op Duitse markt

Geen categorie

OVG wil in Duitsland een leidende projectontwikkelaar worden met een dominante positie in de belangrijkste kantorenmarkten. Dat stelt Martin Rodeck, managing director OVG Duitsland, in een interview met Vastgoedmarkt.

OVG wil leidende positie op Duitse markt
Berlijn

Op de Berlijnse heeft OVG zich in korte tijd een prominente plek verworven, stelt Rodeck, voorheen managing director bij het Duitse ECE. ‘Daar kun je wel van spreken met 70.000 à 80.000 m2 commercieel vastgoed in onze drie eerste projecten: HumboldthafenEins, M_Eins – het 15.000 m2 grote kantoor bij het Ostbahnhof dat we voor Zalando ontwikkelen – en bij Hauptbahnhof project Grand Central Berlin, goed voor nog eens 22.000 m2 kantoorruimte.’ OVG onderhandelt in Berlijn bovendien over een strategische grondpositie bij station Südkreuz.

De ambities van OVG reiken echter verder dan Berlijn, stelt Rodeck. ‘Ik heb ja tegen OVG gezegd omdat ik geloof in de visie van Coen van Oostrom. Wat OVG in Nederland heeft opgezet, is mijns inziens pas het begin. Ik ben ervan overtuigd dat OVG groot in Europa wordt. OVG wil de komende jaren een leidende ontwikkelaar op de kantorenmarkt in Duitsland worden. Om dat te bereiken, moet je aanwezig zijn in de zeven grootste Duitse steden. We kijken overigens ook naar secundaire steden als Hannover en Nürnberg.’

OVG Duitsland is vanwege de groei in oktober verhuisd naar het Europa Center aan de Kurfürstendamm. ‘Dit jaar zijn we de organisatie aan het optuigen. Momenteel hebben we een team van meer dan tien mensen. We willen niet per se de grootste kantoren ontwikkelen. Het gaat ons om intelligente gebouwen die voorop lopen in techniek, duurzaamheid en architectuur. Met The Edge in Amsterdam hebben we de lat hoog gelegd. Maar we willen nog een stapje verder. We zoeken samenwerkingsverbanden met de beste hoogtechnologische bedrijven om de beste en slimste gebouwen te maken’, aldus de managing director.

Het interview met Martin Rodeck staat in de oktober-editie van Vastgoedmarkt die op 15 oktober verschijnt.

Reageer op dit artikel