nieuws

Neprom-traject ‘De Nieuwe Opgave’

Geen categorie

In het traject De Nieuwe Opgave werkt de branche-organisatie voor projectontwikkelaars Neprom komende maanden met leden en anderen aan een toekomstvisie op wonen, werken, winkelen en ontspannen.

De Neprom-ledenvergadering van 14 oktober vormde het begin van dit traject. Na een toelichting van Voorzitter Wienke Bodewes kwamen twee sprekers van buiten aan het woord. Taco van Hoek (EIB) schetste de kwantitatieve opgave aan de hand van het rapport Investeren in Nederland. Gerard Tertoolen (De Verkeerspsycholoog) sprak over de rol van gedrag en emotie bij mobiliteit. Een levendig Lagerhuisdebat onder leiding van Heleen Aarts (Amvest) maakte de middag compleet.

Nederland verandert. Het aantal huishoudens neemt tot 2040 nog aanzienlijk toe. En de manier waarop we willen wonen, werken, winkelen en ontspannen wordt anders. Vastgoedpartijen kunnen en moeten die veranderende vraag accommoderen. Reden voor de Neprom om in het traject De Nieuwe Opgave met leden en stakeholders de nieuwe vraagstukken te verkennen en te onderzoeken hoe daarop ingespeeld kan worden. Hoe willen mensen de komende tientallen jaren leven? Welke invloed hebben nieuwe ontwikkelingen zoals technologische innovatie, energietransitie en veranderende mobiliteit? Wat voor soort gebouwen en omgevingen passen daarbij? Op dit soort vragen wil de Neprom in de komende tijd nieuwe antwoorden formuleren.

Reageer op dit artikel