nieuws

Nederlanders helpen Duitsland vluchtelingen huisvesten

Geen categorie

Een team van Nederlandse experts biedt de Duitse regering, deelstaten en burgemeesters van gemeenten aan om noodwoningen te bouwen voor de opvang van vluchtelingen.

De samenwerkende bedrijven kunnen in een kort tijdsbestek complete dorpen van tijdelijke modulewoningen tot permanente rijtjeshuizen en alles daartussenin neerzetten en zo de hoogste nood in Duitsland ledigen. ‘Nederland heeft dergelijke pieken bij de instroom van vluchtelingen en de bijbehorende logistieke problemen al gehad in de jaren ’80 en ’90. Nu kunnen we al onze ervaring en expertise gebruiken om Duitsland met dat probleem te helpen” zegt directeur Dirk Arnauts van Arkitektus, dat hiervoor het bedrijf Rapid Housing Solutions (RHS) in Ahaus is gestart. Hij werkt samen met grote Nederlandse en Belgische bedrijven die gespecialiseerd zijn in prefab bouwprojecten.

De opvang van vluchtelingen leidt in Duitsland tot steeds grotere problemen. Er is een tekort van tienduizenden woningen en gemeenten en deelstaten klagen dat ze de stroom mensen niet aan kunnen. Volgens Arkitektus begint de opvang en integratie van vluchtelingen bij een goede en menswaardige huisvesting.

Reageer op dit artikel