nieuws

Hyatt en Chinezen azen op hotelketen Starwood

Geen categorie

Hotelketen Hyatt wil zijn ruim twee keer zo grote branchegenoot Starwood overnemen. Dat heeft The Wall Street Journal vernomen van goed ingevoerde bronnen.

Hyatt en Chinezen azen op hotelketen Starwood

Volgens de Amerikaanse zakenkrant zijn behalve Hyatt ook drie Chinese partijen geïnteresseerd in Starwood Hotels & Resorts Worldwide. De enige reactie die Starwood gaf, was dat er de komende zestig dagen geen nieuws over deze kwestie is te verwachten. Zowel Hyatt als Starwood zijn actief in het high end-segment. Hyatt is met 600 hotels met 155.000 kamers in 51 landen de tiende hotelketen ter wereld. Starwood is met 1.270 hotels en 350.000 kamers in honderd landen bijna 2,5 keer groter dan Hyatt.

Hyatt is echter winstgevender dan Starwood. Hyatt behaalde in 2014 op een omzet van 4,4 miljard dollar een nettowinst van 350 miljoen dollar. Bij Starwood bedroeg de omzet 6 miljard dollar en lag de nettowinst op 234 miljoen dollar. In Nederland is Starwood bekend met zijn formules Element Hotel (Gelderlandplein, Amsterdam), Sheraton Amsterdam Airport hotel, Hotel Des Indes in Den Haag en het nog te realiseren W-hotel in Amsterdam. Ook luxehotelformules als Westin en Le Méridien horen tot de Starwood-groep.

Reageer op dit artikel