nieuws

Huizen bij stadions meer waard

Geen categorie

Woningen dicht bij nieuwe of geplande stadions zijn, afhankelijk van het type woning, parkeermogelijkheden en de afstand tot het stadion 3 tot 15 procent duurder dan vergelijkbare woningen elders.

Huizen bij stadions meer waard

Dit staat in een rapport van het Canadese onderzoeksbureau Real Estate Investment Network. Een stadion heeft binnen een straal van 5 kilometer een positieve invloed op de woningprijzen. Deze invloed is het grootst bij de aanwezigheid van aantrekkelijke architectuur, pleinen, openbaar groen, retail en commerciële en entertainmentlocaties. Als een stadion buiten het centrum is gevestigd, zonder economische banden met de directe omgeving, dan is het prijseffect veel minder. Als een gepland stadion betekent dat de onroerendgoedbelasting stijgt, heeft dat negatieve invloed op de prijzen. Hetzelfde is het geval als de aanwezigheid van fans leidt tot lawaai, verkeersdrukte en schaarste aan parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel