nieuws

Eis van drie jaar cel tegen Möllenkamp

Geen categorie

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van drie jaar geëist tegen Hubert Möllenkamp, de voormalige directeur van corporatie Rochdale.

Justitie beschuldigt Möllenkamp van omkoping en verduistering. Hij zou zich onder meer hebben laten omkopen door Henk O. Die had een sloopbedrijf dat zaken deed met Rochdale. Henk O. zou Möllenkamp dure Mercedessen en hoge geldbedragen hebben gegeven. Tegen O. is acht maanden geëist. Tegen Möllenkamps vrouw Alberdina V. is drie maanden geëist voor het opmaken van een valse factuur.

Een andere zakenpartner, Arie E., hoorde een eis van zeven maanden wegens omkoping. E., oprichter van de gefailleerde beleggende projectontwikkelaar Nawon, zou Möllenkamp voor 1,35 miljoen euro hebben gekocht. Nawon kocht daarna voor 115 miljoen euro aan woningen van Rochdale om door te verkopen, aldus het OM. Het OM noemde de Maserati waarin Möllenkamp reed ‘illustratief’ voor de persoon Möllenkamp.’ Al eerder was bekend dat het OM ruim 2,4 miljoen euro terug wil van Möllenkamp. Dit wordt los van de strafzaak behandeld in een ontnemingszaak.

Reageer op dit artikel