nieuws

Duitse topprijs: 73.300 euro per vierkante meter

Geen categorie

De straat met de duurste huizen in Duitsland is de Hobookenweg in Kampen op het Waddeneiland Sylt. Hier kost een woning 73.300 euro per vierkante meter. Makelaar Engel & Volkers maakte een lijst met de meest exclusieve woonlocaties.

Duitse topprijs: 73.300 euro per vierkante meter

Een van de verklaringen voor de hoge prijzen op Sylt is dat bouwkavels zeldzaam zijn. Daarnaast heeft men vanaf de Hobookenweg zicht op de Noordzee. De op een na duurste straat is Am Kaiserkai in Hamburg. Prijs per vierkante meter is hier 31.500 euro. Nummer drie is de Thomas-Mann-Allee met 25.000 euro. Berlijn staat op de vierde plaats. Deze stad trekt steeds meer mensen uit Londen, New York en de Côte d’Azur. De prijzen in de duurste straat in Berlijn, Hausvogteiplatz, stegen de afgelopen twee jaar van 15.000 euro naar 22.000 euro per vierkante meter.

Kanttekening: genoemde prijzen gaan niet op voor alle huizen in deze straten. Het gaat om een beperkt aantal transacties. 

Reageer op dit artikel