nieuws

Deutsche Wohnen wijst bod Vonovia af

Geen categorie

Deutsche Wohnen heeft een nieuwe toenaderingspoging van branchegenoot Vonovia afgewezen.

Vonovia, met 370.000 woningen de grootste woningverhuurder van Duitsland, heeft al langer interesse in Deutsche Wohnen (140.000 woningen) en heeft voor een overname ongeveer 9 à 10 miljard euro over. Het bod vertegenwoordigt een premie van 9,8 procent op de beurskoers van 8 oktober.

Eerder gaf Deutsche Wohnen al aan zelfstandig te willen blijven en zich te willen richten op een samengaan met het kleinere LEG Immobilien. Het bod op LEG (110.000 woningen) werd echter woensdagavond onverwacht ingetrokken. Reden is volgens Deutsche Wohnen dat de benodigde meerderheid van 75 procent van de aandeelhouders die moeten instemmen met de kapitaaluitbreiding om de overname van LEG mogelijk te maken, waarschijnlijk niet zal worden gehaald. De aandeelhoudersvergadering van 28 oktober waarop het bod besproken zou worden, is dan ook afgelast.

Verschillende analisten speculeerden direct op nieuwe avances van Vonovia, en ditmaal een positieve reactie van Deutsche Wohnen. Maar de verhuurder van voornamelijk woningen in Berlijn wees Vonovia definitief de deur en noemde de toenadering ‘vijandig’.

Reageer op dit artikel