nieuws

Boekelermeer beste bedrijventerrein van Nederland

Geen categorie

Bedrijventerrein Boekelermeer, op de grens van Alkaar en Heiloo, is het Beste Bedrijventerrein van Nederland.

Tijdens het Nationaal BT Congres in Tilburg op 14 oktober werd de winnaar bekendgemaakt. In de finale in de strijd voor het Beste Bedrijventerrein van Nederland stond Boekelermeer tegenover Lindelaufer Gewande uit Voerendaal en het Soestse Soestdijkse Grachten.

Bedrijventerrein Boekelermeer kreeg te maken met de rugstreeppad en de verplichte komst van Gasopslag Bergermeer van TAQA Energy. Die ‘hobbels’ heeft het bestuur echter met verve genomen en omgezet in uitzonderlijke kansen. Het groene karakter is omarmd en rond de gasopslag ontstaat een heus Energy Innovation Park. Die focus en uitzonderlijke regionale acquisitie levert ze internationale toppers op. Maar ook duurzaamheid, door onder andere de restwarmte van de huisvuilcentrale te gebruiken. Boekelermeer weet als beste concrete resultaten te benoemen. De grondprijs is gelijk gebleven, er is veel grond verkocht en de uitstraling is van hoog niveau. Enige minpunt is het beperkte percentage dat aangesloten is bij de ondernemersvereniging. Ondanks dat was de jury unaniem: economisch sterk, duurzame aanpak en zeer aantrekkelijk.

Reageer op dit artikel