nieuws

Beslag op vastgoed in onderzoek naar witwassen

Geen categorie

De Fiod heeft woensdag in de omgeving van Rotterdam voor enkele tonnen beslag gelegd op onroerend goed, auto’s, contant geld, sieraden en bankrekeningen in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen.

Beslag op vastgoed in onderzoek naar witwassen

Dat meldt de Fiod. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel parket. Een echtpaar van 41 jaar oud uit Rotterdam wordt verdacht van witwassen, onder meer door de aankoop van onroerend goed. Hierbij is vermoedelijk gebruik gemaakt van buitenlandse rechtspersonen. Een 70-jarige man uit Rotterdam wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen. Het strafrechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van signalen vanuit de Belastingdienst.

Er zijn twee woningen en een bedrijfspand in de regio Rotterdam doorzocht. Bij de doorzoekingen waren ongeveer vijftig opsporingsambtenaren en tien militairen betrokken. Er is gebruik gemaakt van een Advanced Search Team (AST) van Defensie. Een Advanced Search Team bestaat uit genisten van de Koninklijke Landmacht die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar en in verborgen ruimtes.

Reageer op dit artikel