nieuws

Bas Groep vraagt uitstel betaling aan

Geen categorie

Bas Group heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het retailbedrijf met elektronicaketens als Dixons, Icentre en MyCom werkt met de bewindvoerder aan doorstart. De fysieke winkels en webshops blijven voorlopig open.

Dat heeft Bas Groep 25 september bekendgemaakt. Het bedrijf met 175 winkels, meer dan duizend medewerkers en een jaaromzet van meer dan 400 miljoen euro heeft ‘onverminderd vertrouwen in een succesvolle toekomst’.

Dixons is de grootste keten van Bas Group met honderd winkels in het hele land en 650 medewerkers. De 51 winkels van Mycom liggen vooral in de Randstad, de Brabantse stedenrij, Noord-Holland en Gelderland. Van de 24 iCenters zijn de meeste te vinden in West-Nederland.

Bas Group verkeert al in onrustig vaarwater sinds het vertrek per 1 april van Steven Bakker. De oprichter en CEO zocht naar eigen zeggen een nieuwe uitdaging. ‘Ik krijg veel energie van visieontwikkeling en innovatie’, aldus Bakker destijds. ‘En daar is in deze fase van de BAS Group minder behoefte aan.’

Reageer op dit artikel