nieuws

Hema breidt activiteiten uit in Spanje en Engeland

Geen categorie

De Hema opent binnenkort winkels in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Dat zei CEO Ronald van Zetten vrijdagavond in het tv-programma Nieuwsuur.

Hema breidt activiteiten uit in Spanje en Engeland

De eerste winkels in de twee landen openen in de eerste helft van het jaar hun deuren, aldus Van Zetten. Hij liet ook weten verder uit te breiden in Frankrijk, waar de Hema al actief is met ongeveer dertig winkels. De Hema breidt ook zijn activiteiten uit naar notarisproducten en verzekeringen. De afgelopen weken hebben zo’n 40.000 mensen een zorgverzekering afgesloten bij de Hema, zei Van Zetten.

Van Zetten keek samen met Dick Benschop (president-directeur Shell Nederland) en Rob Zandbergen (CEO USG People) in Nieuwsuur naar de economie in 2014. Volgens hem zijn de consumenten in Nederland het meest somber geworden door de crisis en geven zij minder uit dan consumenten in andere Europese landen.

Volgens Benschop is in Nederland een cultuuromslag nodig. ‘Ons economisch herstel ligt achter bij de rest van Europa, en met de rest van Europa gaat het al niet best.’ Hij denkt dat die lagere groei structureel is. Van Zetten zag de economie in de tweede helft van 2013 aantrekken en vertrouwt erop dat die groei in 2014 doorzet. Dat optimisme deelt hij met Zandbergen. Volgens hem heeft de crisis het bedrijfsleven scherper gemaakt.

Hema opende het afgelopen jaar 35 winkels in Nederland. Dat zijn er minder dan voorgaande jaren. Volgens Van Zetten heeft dat te maken met de uitbreiding naar het buitenland. Hema heeft al vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. In Nederland heeft de Hema nu 524 vestigingen. Het bedrijf had in 2012 een omzet van 1,1 miljard euro en heeft nu zo’n 10.000 werknemers in dienst in ons land.

Reageer op dit artikel