nieuws

Aanbod kantoren naar 7,1 miljoen vierkante meter

Geen categorie

Het aanbod van kantoorruimte bedroeg op 1 januari 2014 7,1 miljoen vierkante meter. Een jaar eerder was er nog 6,2 miljoen vierkante meter kantoorruimte in verkoop of verhuur.

Dat meldt Dynamis Vastgoedconsultants en Makelaars in zijn nog te publiceren jaarrapportage Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2014. Het samenwerkingsverband van grote regionale makelaars schrijft de aanbodtoename toe aan een dalende kantoorbehoefte door kostenbesparingen en innovaties op het gebied van werken.

De opname van kantoorruimte bedroeg in de 24 onderzochte regio’s 943.000 m2. Dat is 19 procent meer dan in 2012, maar in dat jaar was het niveau van de gebruikerstransacties voor kantoorruimte laag. Het niveau van 2013 ligt ongeveer 2 procent onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Reageer op dit artikel