nieuws

VKG Architectuurprijzen uitgereikt

Geen categorie

Greiner van Goor Huijten Architecten, Teeken Beckers Architecten en H-kwadraat Architectuur hebben de VKG Architectuurprijzen 2013/2014 gewonnen De prijzen zijn uitgereikt in het Louwman Museum in Den Haag. Ze worden ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waarin gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) van kunststof op esthetische wijze in het ontwerp zijn verwerkt.

Winnaar in de categorie Nieuwbouw is de Kliniek GGZ Delfland in Delft door Greiner Van Goor Huijten. Voor opdrachtgever GGZ Delfland ontwierpen zij een kliniek voor 140 personen in een openbaar park. Esthetisch gezien vindt de jury de kliniek zeer sterk: het terug detailleren achter het metselwerk, de diepliggende de kozijnen en het werken zonder een rand werden door de jury geprezen. Winnaar in de categorie Renovatie is de Bestaande Wijk van Morgen in Kerkrade door Teeken Beckers. Voor opdrachtgever HEEMwonen is op basis van bouwfysische uitgangspunten een vernieuwend renovatieconcept ontwikkeld.

De Publieksprijs ging naar het wooncomplex Riga in Tilburg door H-kwadraat, gemaakt in opdracht van Komar Vastgoed. Dit complex in het centrum van Tilburg kent 39 verschillende woningen verdeeld over drie volumes. Aangevuld met een parkeerplaats en een tuin met buitenzwembad, vormt het een oase midden in de drukte van de stad. Voor de gewenste sfeer viel de keuze al snel op kunststofkozijnen. De duurzaamheid en de kwaliteit bleken gegarandeerd en ze vergen veel minder onderhoud dan houten kozijnen. Zo werd zowel technisch als optisch een optimaal resultaat behaald.

Reageer op dit artikel