nieuws

Vestia eist 27 miljoen euro in SGBB-zaak

Geen categorie

De fraudezaak rond Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) krijgt een staartje. Vestia, dat in 2010 het noodlijdende SGBB overnam, heeft voor ruim 27 miljoen euro beslag gelegd op vastgoedbezittingen van een voormalige verdachte uit de SGBB-zaak.

Dat concludeert het Financieele Dagblad op basis van onderzoek in het Kadaster. Het gaat om de ex-vrouw van de tot 2,5 jaar cel veroordeelde Richard S., voorheen projectontwikkelaar bij AZ Wonen. S. was de vaste zakenpartner van de tot drie jaar cel veroordeelde Gerard van der Z., oud-directeur van SGBB. Volgens het OM hebben de fraudeurs SGBB voor 50 miljoen euro benadeeld. De vrouw van S. is tijdens de rechtszaak vrijgesproken. Vestia heeft echter een conservatoir beslag gelegd op dertien panden, appartementen en grondpercelen die op haar naam staan.

De advocaat van de vrouw stelt tegen het FD dat zijn cliënt met Vestia in gesprek is over het beslag. De vrouw is tegen wil en dank eigenaar van het vastgoed en directeur van vastgoedbedrijf Rometz Holding, aldus de advocaat. Haar ex-man heeft het vastgoed en het directeurschap destijds op haar naam gezet, reden waarom de rechtbank haar eind 2011 vrijsprak. In hoger beroep eiste het OM overigens vier jaar cel tegen Van der Z. en 3,5 jaar tegen S.. Op 11 december doet het hof uitspraak. Vestia wil niet reageren op de beslaglegging.

Reageer op dit artikel