nieuws

Sinterklaas koopt meer bij webwinkels

Geen categorie

Sinterklaas schaft zijn cadeaus steeds vaker aan via internet. De webwinkels hebben in de weken voor pakjesavond bijna de helft meer omzet geboekt door online aankopen.

Sinterklaas koopt meer bij webwinkels

Dat bleek woensdag (4 december) uit onderzoek door Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org onder ongeveer tweeduizend webwinkels.

Tussen 1 november en 5 december gaat het om een extra omzet van 225 miljoen euro. Dat is 45 miljoen euro (47 procent) bovenop de gemiddelde weekomzet van andere weken in dit jaar. Vorig jaar werd er 42 procent aan extra weekomzet geboekt.

De gemiddelde weekomzet van online winkels tijdens de periode voor sinterklaas komt uit op 140 miljoen euro. PostNL bezorgt 45 procent meer pakketten ten opzichte van een gemiddelde week. Het postbedrijf was ook bij het onderzoek betrokken.

Sinterklaas is nog steeds het grootste pakjesfeest voor online aankopen in de decembermaand. Bijna een derde van de webretailers verwacht wel dat de consument in de toekomst meer geld zal uitgeven aan kerstcadeaus.

Reageer op dit artikel