nieuws

Ruim 12 miljoen buitenlandse gasten in hotels

Geen categorie

De hotels, pensions en andere logiesadressen in Nederland ontvingen in 2012 12,2 miljoen buitenlandse gasten. Daarmee vormden zij 37 procent van het totale aantal gasten. Dat deelde het CBS gisteren mee.

Acht op de tien buitenlanders kwam uit Europa, de meeste uit Duitsland. Ook Belgen en Britten zorgden voor veel overnachtingen. De provincie Noord-Holland ontving de meeste buitenlandse gasten vanwege haar populaire badplaatsen en Amsterdam, aldus het statistiekbureau.

Acht op de tien buitenlanders verblijven in een hotel of pension. Het gemiddelde verblijf duurt 2,4 nachten, zij het dat hotelgasten korter blijven (1,8 nacht) dan gasten in een andere accommodatie (4,7 nachten). De Duitsers blijven het langst, gemiddeld 3,8 nachten. Gasten uit de Amerikaanse werelddelen en Azië zijn gemiddeld 1,8 nacht te gast. Voor de laatste groep is een bezoek aan Nederland onderdeel van een Europese vakantie.

Reageer op dit artikel