nieuws

Oordeel over bankroet Lips op de lange baan

Geen categorie

De Hoge Raad heeft waarschijnlijk nog tot mei 2014 nodig om te beslissen over het persoonlijke faillissement van de Brabantse vastgoedhandelaar Roger Lips. De onzekerheid over zijn faillissement duurt al meer dan een jaar.

Oordeel over bankroet Lips op de lange baan

Curator Flip Schreurs noemde dat vrijdag 29 november ‘onwenselijk’. ‘Het is jammer dat de rechtspraak door bezuinigingen zo overbelast is. Zaken blijven heel lang liggen. We zullen dat moeten accepteren’, reageerde hij.

Lips werd april dit jaar failliet verklaard op verzoek van ABN Amro. Het gerechtshof in Den Bosch bevestigde het faillissement in juni. Lips ging weer in beroep. Diverse banken zeggen dat ze samen nog ongeveer 100 miljoen euro van hem krijgen.

Roger Lips is vooral bekend door het zieltogende winkelcentrum The Wall langs de A2. Dat werd het toonbeeld werd van de slechte vastgoedavonturen die de SNS Bank in problemen brachten.

Reageer op dit artikel